Унаслідок пандемії коронавірусної інфекції у Франції активність ресторанного бізнесу впала на 95%.
Про це інформують представники галузі, публікуючи свої розрахунки, пише EuroNews.
Видання зазначає, що велика кількість представників ресторанного бізнесу, яким вдалося хоча б якось пережити весняний карантин, повідомили, що новий удар локдауну перенести не вийде.
Підприємці вказують, що на плаву фактично залишаються тільки ті заклади, які працюють на винос або на доставку.Нагадаємо, що 14 листопада в Україні набрало чинності нове карантинне обмеження — так званий “карантин вихідного дня”. За рішенням Кабінету Міністрів, він почався опівночі в суботу й завершиться опівночі у понеділок.
Мери декілької міст спробували відмовитися від карантину, оголовивши суботу й неділю робочими днями. Відтак значна частина закладів сфери обслуговування у цих містах продовжила працювати попри заборону уряду.
Уже вранці правоохоронні органи почали масово виписувати штрафи підприємцям. А ввечері Володимир Зеленський записав звернення до міських голів, які виступили проти карантину, заявивши, що від їхніх дій “програє уся країна”.
Крім того, підприємці почали підніматися на протести по всій країні.